Almás céklasaláta fetával

A nap fűszere: "De néha az általánosságban van a legtöbb tartalom, mert nem köti meg képzeletünket, s szabadjára hagyja csapongani." Kosztolányi Dezső

 

A cékla második fordulójához már egy kicsit felkészültebben álltam hozzá. Elterveztem, hogyan is szeretném elkészíteni, és ennek megfelelően vásároltam egy doboz natur joghurtot és egy doboz fetasajtot. Persze amilyen kelekótya vagyok mostanában nem csodálkozom azon, hogy ugyan még tormát is terveztem hozzá, de ahogy beléptem az üzletbe és megláttam, hogy van Szamos marcipán kocka,  a torma rögtön kiment a fejemből. Így az most nem került bele a salátába, bár utólag nem is bánom. Sok lett volna a jóból.

 

A recept (1 személyre /fura ezt leírni/):

1 cékla, 1 alma (csak hogy fogyjon az a 7 kiló :-), 1 sárgarépa

1 natur joghurt, feta sajt, majonéz, édesítőszer, bors,

Szamos marcipán kocka - ez nem egy nélkülözhetetlen alkotóelem, de nem érdemes kihagyni :-)

 

A céklát, az almát és a répát aprítógépben nagyobb, hasábszerű formára szeleteltem, a joghurtot majonézzel, édesítőszerrel, borssal összekevertem, belevágtam a fetasajtot, és mindezt ráöntöttem a felaprítottakra. A saláta elfogyasztása után, a marcipán kockát kibontottam, és apró falatokban a saláta után küldtem :-). 

Kommentek
  1. Én