Néha nem árt, ha feldobjuk a kánikula napjait valami egészséges, üdítő hidegséggel. A grenaládé (nem kellett túl sokat töprengenem az ital elnevezésén, bár ebben a melegben még ennyi agymunka is ártalmas lehet) lényegét a sok-sok menta adja. És a rengeteg jégkocka!
Születésének története: férjem a nagy meleg ellenére délután elment futni, és mire hazaért elkészítettem azt az italt, ami segítette embertpróbáló cselekedetének túlélését :-). Büszke vagyok rá, hogy nekiállt megint egy kis sportolással karbantartani magát főleg, hogy a futás eddig nem tartozott azok közé a mozgásformák közé, amiket kedvelt.
Ez most így készült (1 liter lett belőle):
2 citrom, 3 narancs, fél grapefuit, édesítőszer, marék menta, jég, szénsavas ásványvíz,
Ezekből fél citrom és fél narancs felkarikázva került a pohárba, a többit kifacsartam. A mentát pedig megtörtem a Flavour Shakerrel (más technika is alkalmazható, a lényeg, hogy kicsaljuk a mentából az illóolajat).
Megosztás a facebookon