Mézes-mustáros padlizsán és grillezett kecskesajt

A nap fűszere"A siker az, amikor egyik hibát a másik után követjük el, töretlen lelkesedéssel." Winston Churcill

 

 

Attól, mert én alkotói válságban szenvedek enni még kell, ha még oly ritkán is. Ennek az ételnek a szerzői joga igazából nem is engem, hanem a férjemet illeti meg. Ő készítette, én pedig publikálom. Ez az igazi munkamegosztás :-). Bár az vitathatatlan, hogy a mézes-mustáros padlizsán az én ötletem volt, valamelyik blogon olvastam, de sajnos nem tudom melyiken. Úgyhogy elnézést kérek attól a kedves gasztrobloggertől, akit itt most nem említek meg.

 

A padlizsánt szeletekre vágjuk, majd ugynaolyan mennyiségű mustárt, mézet és olajat (itt mindegyik 2-2 ek volt), összekeverünk és a padlizsánokra kenünk. Mi kint a kertben, öntöttvas lapon sütöttük, de persze másohl is kiválóan elkészíthető. A kecskesajtokat frissen vágott bazsalikomomal és olajjal be kell pácolni, majd ezeket is vaslapon, vagy serpenyőben megsütni. Ha girllezett zöldséget készítünk, bátran próbáljuk meg a sárgarépákat is meggrillezni, mert bár nem nagyon szokás velük ezt tenni, de nagyon fimonan meg tudnak sülni így. 

Kommentek
  1. Én