VKF VI./2 Álmaim banán-palacsintája mogyorókrémmel

 A nap fűszere: "Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentõ példának."

 

 

Korábban már számot adtam a banánhoz fűződő lelkesültségemnek. Azonban a palacsinta, banán-mogyorókrém ízkombináció  Bridget Jones szavaival élve, számomra szinte a szofisztikáltság csimoborasszója.  Adózva kedvenc filmemnek és könyvemnek, nem tudtam ellenállni, hogy ne ezt a kifejezést használjam erre az édességre. Persze ebben van egy kis túlzás, és rengeteg ételre lehetne használni, de engem valamiért mostanában ezek harmóniája különösen megfogott. 

 

A recept (6 kis méretű és 6 normál méretű lett belőle):

Fél liter tej,

2 tojás,

200 g liszt,

2 érett banán,

mogyorókrém (én Nutella párti vagyok),

 

A palacsinta- tésztához a tejet, a banánt és a tojást turmixgépbe tettem, elkezdtem őket turmixolni, közben szép lassan hozzáöntöttem a lisztet is. Én nem szoktam a palacsinta-tésztába cukrot tenni, aki igényli, tegyen belátása szerint. A palcsinta kellemes, banános íze nagyban függ a felhasznált banán érettségétől és minőségétől, ígyekezzünk minél dominánsabb ízű, érett banánt beletenni.  A tésztát sütés előtt állni hagytam.  Nem kell megijedni, a palacsintatészta igen sűrű lesz, és a kész palacsinták is vastagabbak a megszokottnál.

Én kisméretű, amerikai palacsintához hasonlóakat sütöttem, és ezeket kentem meg még melegen a mogyorókrémmel.   

Kommentek
  1. Én