A nap fűszere: "Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentõ példának."
Korábban már számot adtam a banánhoz fűződő lelkesültségemnek. Azonban a palacsinta, banán-mogyorókrém ízkombináció Bridget Jones szavaival élve, számomra szinte a szofisztikáltság csimoborasszója. Adózva kedvenc filmemnek és könyvemnek, nem tudtam ellenállni, hogy ne ezt a kifejezést használjam erre az édességre. Persze ebben van egy kis túlzás, és rengeteg ételre lehetne használni, de engem valamiért mostanában ezek harmóniája különösen megfogott.
A recept (6 kis méretű és 6 normál méretű lett belőle):
Fél liter tej,
2 tojás,
200 g liszt,
2 érett banán,
mogyorókrém (én Nutella párti vagyok),
A palacsinta- tésztához a tejet, a banánt és a tojást turmixgépbe tettem, elkezdtem őket turmixolni, közben szép lassan hozzáöntöttem a lisztet is. Én nem szoktam a palacsinta-tésztába cukrot tenni, aki igényli, tegyen belátása szerint. A palcsinta kellemes, banános íze nagyban függ a felhasznált banán érettségétől és minőségétől, ígyekezzünk minél dominánsabb ízű, érett banánt beletenni. A tésztát sütés előtt állni hagytam. Nem kell megijedni, a palacsintatészta igen sűrű lesz, és a kész palacsinták is vastagabbak a megszokottnál.
Én kisméretű, amerikai palacsintához hasonlóakat sütöttem, és ezeket kentem meg még melegen a mogyorókrémmel.
Megosztás a facebookon