A mostani sütögetéseink egyik nagy felfedezése, hogy a tagine sütő alsó része nem csak rendetetés szerűen használható, hanem egyéb grillezésekre is.Ha ketten eszünk csak, akkor ez tutira a nyár slágere lesz. Több személyre marad a „gömb”.
A grillezett banán az évfordulós vacsoránk „desszertje” volt. Már nagyon régóta ki szerettem volna próbálni, és most végre ezt is kipipálhatom az elkészítésre váró ötletek közül. És olyan jól sikerült, hogy a nyáron még biztos néhányszor elő fog kerülni. Az ötletet a Wasabi étteremben számolatlanul elfogyasztott hasonló remekmű szolgáltatta.
A recept (2 személynek):
2 banán (közepesen érett, de még ne másszon!)
szezámmag
mangószósz (ez adja csípősséget és az édességet is)
Akinek van lehetősége grillezésre, annak érdemes kipróbálni a banán kinti sütését, akinek viszont nincs lehetősége, az bent, serpenyőben is megteheti.
A banánokat meghámozzuk, elharmadoljuk és a mangószószban (készen kapható, üveges változat), valamint a szezámmagban átforgatjuk, végezetül a grillrácsra helyezzük. Időnként átforgatjuk őket, és tetszőleges ideig hagyjuk őket sülögetni. Megpirítani éppen nem sikerült őket, de lehet, hogy nem is nagyon lehetséges. Érdemes viszonylag hosszabb ideig fennhagyni őket, mert akkor jön ki a banán igazán finom édeskés íze, ha már elég jól át van sülve.
Megosztás a facebookon