Királyrák fehérborban

Ezt a receptet egy régebbi bejegyzésemben már említettem, de akkor képet nem készítetem róla. Most, évfordulós előételként ismét terítékre került, s a fotózás sem maradt el. Mi előételt viszonylag ritkán készítünk, de erre azért bizonyos időközönként mindig sort kerítünk. Az ihletért köszönet a Pata Negra étteremnek, bár azóta nem ettünk ilyet ott, de szerintem elég jól sikerült lekopiznunk.

 

A recept ( 2 személyre):

15 dkg fagyasztott királyrák

1 csomag surimi

6 gerezd fokhagyma

1/2 dl fehérbor

1 ek vaj

1 ek olivaolaj

1 marék petrezselyem

csili paprika, só

A fagyasztott rákot kiolvasztjuk, ha van, a farkáról a páncélt eltávolítjuk, ha nagyobbak, akkor esetleg félbevágjuk. A felmelegített vajon és olivaolajon a felszeletelt fokhagymát egy kicsit sütjük, majd hozzá adjuk a felszeletelt csilipaprikát, és felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a rákokat és a felszeletelt surimit, sózzuk, majd rövid ideig rotyogtatjuk. Amikor kész hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.

 Pirítóssal, vagy friss kenyérrel tálaljuk,

A bor, olivaolaj és vaj mennyiségével lehet játszadozni aszerint, hogy mennyire szeretnénk szaftosra (értsd: tunkolhatósra) készíteni.

 

Kommentek
  1. Én