Ezt a receptet egy régebbi bejegyzésemben már említettem, de akkor képet nem készítetem róla. Most, évfordulós előételként ismét terítékre került, s a fotózás sem maradt el. Mi előételt viszonylag ritkán készítünk, de erre azért bizonyos időközönként mindig sort kerítünk. Az ihletért köszönet a Pata Negra étteremnek, bár azóta nem ettünk ilyet ott, de szerintem elég jól sikerült lekopiznunk.
A recept ( 2 személyre):
15 dkg fagyasztott királyrák
1 csomag surimi
6 gerezd fokhagyma
1/2 dl fehérbor
1 ek vaj
1 ek olivaolaj
1 marék petrezselyem
csili paprika, só
A fagyasztott rákot kiolvasztjuk, ha van, a farkáról a páncélt eltávolítjuk, ha nagyobbak, akkor esetleg félbevágjuk. A felmelegített vajon és olivaolajon a felszeletelt fokhagymát egy kicsit sütjük, majd hozzá adjuk a felszeletelt csilipaprikát, és felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a rákokat és a felszeletelt surimit, sózzuk, majd rövid ideig rotyogtatjuk. Amikor kész hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
Pirítóssal, vagy friss kenyérrel tálaljuk,
A bor, olivaolaj és vaj mennyiségével lehet játszadozni aszerint, hogy mennyire szeretnénk szaftosra (értsd: tunkolhatósra) készíteni.
Megosztás a facebookon