Tortellini fokhagymával gazdagon

 

A tésztafélék általános elkészítési módja kétféle szokott lenni. Jellemzően vagy paradicsomosan, vagy teljszínesen készítik őket. Mi ha tortellinit főzünk nem cifrázzuk túl, nemes egyszerűséggel vajat, oliva olajat, fokhagymát, zöldfűszereket és parmezánt használunk.

Mint már korábban írtam, most rákattantunk a Lidl-ben kapható gnocchira és tortellinire, így most is ezt használtuk. 

Az elkészítéshez egy evőkanál vajat és egy kevés oliva olajat felmelegítünk és szép barnára pirítjuk benne a felszeletelt, jó sok fokhagymát. Vigyázni kell azonban, nehogy megégjen, mert az könnyen megtörténik. Amikor megfelelőnek találjuk a fokhagymákat, levesszük az edényt a tűzhelyről, hozzákeverjük a felaprított, friss  zöldfűszereket (petrezselymet, bazsalikomot, esetleg citromfüvet, vagy koriandert), majd végül beleforgatjuk a kifőzött tortellinit. Tálaláskor parmezánnal szórhatjuk meg. 

Kommentek
  1. Én